joi, 1 ianuarie 2015

"Vinde inteligenta si cumpara mirare". Vise, Sincronicitati si Re-incantarea lumii.


”Coinicidenta este modalitatea prin care Dumnezeu intelege sa ramana anonim.”- Albert Einstein
Sincronicitate: ”coincidenta in timp a doua sau mai multe evenimente, fara legatura cauzala, care au acelasi inteles.” Termenul de a fost prima oara folosit de psihologul elvetian Carl Gustav Jung pentru a descrie anumite tipare de coincidente incarcate puternic de un anumit inteles / simbolism.
Pentru mine, visele si sincronicitatile au legatura cu re-incantarea lumii (in engleza suna mai bine – re-enchant: cuvantul are si o componenta de ”a face lumea sa redevina miraculoasa” sau cam asa ceva imi suna…si mai mult – observi ca ”chant” inseamna ”cantec”…hmmm, cate se pot re-incanta cu cantecul !! ); au legatura cu scufundarea plina de curaj intr-o dimensiune plina de mister, de posibilitati, de mirare, nesfarsita mirare, de limbaj subtil al universului – subtil, insa incarcat de semnificatii. Semnificatii fara explicatii, imi vine sa zic…un subiect de care ma apropii pas-pas, aproape ca imi tin respiratia, de parca ma astept sa gasesc zane si animale mitice – exact ca atunci cand, in copilarie, descopeream in biblioteca magica de vis-a-vis ( ! ) de scoala o carte noua de povesti…
O serie de vise, sincronicitati si apoi si mai multe vise m-au condus, pas cu pas, spre lumea… viselor si a sincronicitatilor :-) Spre a-mi onora visele si a ”face” ceva in legatura cu asta. De ce scriu despre asta ? Deoarece stiu acum ca prin intermediul viselor, inima imi vorbeste. Indraznesc sa spun – inimile ne vorbesc. Este ceva acolo, in inima inimii noastre, care ne cheama, ne asteapta, ne trimite o nesfarsita invitatie la re-amintire.
Visele si sincronicitatile impartasesc acelasi limbaj, spuneam. Adaug – visele, sincronicitatile si povestile impartasesc acelasi limbaj. Exact, senzatia ”aia” din copilarie, cand totul era nou si stralucitor si atemporal si viu, despre asta vorbesc toate. E ca si cum ai regasi o lume demult uitata, un fel de moment ”Aha” care are legatura cu vorba poetului Rumi ”Vinde inteligenta si cumpara mirare”…
Poate uneori visezi ceva si un element din vis apare in zilele urmatoare, in lumea inconjuratoare, intr-un anumit fel – poate vazut, poate auzit, poate simtit. Poate uneori ai o intrebare – rostita sau nu – si raspunsul apare ”ca prin farmec” (o alta expresie interesanta ! ) in realitatea de langa tine: in vis, intr-o conversatie intamplatoare, un mesaj scris, o reclama, o replica intr-un film…orice. Crezi ca este ”doar” o coincidenta ? Nu, este o Co-Incidenta – lucruri care ”se intampla” impreuna.
Desigur, teorii sunt multe. Carl Gustav Jung, fizica cuantica, teoria fractalilor, Albert Einstein – sunt sute (poate mii) de carti si lucrari si studii pe tema cu pricina. Insa nu asta ma intereseaza aici, informatia intelectuala – ci Simtirea. Trairea. Ma intereseaza cum traiesti tu asta, cum traiesc eu asta. Da, pentru ca sincronicitatile si visele sunt despre a trai, despre a ne lasa purtati de tesatura subtila a Universului – sau a Multiversului – despre a naviga cu incredere, despre a alege sa raspundem: Da ! Universul este un loc prietenos !
Sincronicitatile si visele hranesc imaginatia. Imaginatia se transforma in actiuni. Actiunile creeaza lumea, pe care o experimentam mai apoi. Visul meu si visul tau si visul lui si visul ei devin visul nostru – visul colectiv al umanitatii. Povestile, miturile transmise din generatie in generatie, toate hranesc visele. Si viceversa. Nu exista una fara alta, nu exista separare aici. De fapt, nu exista separare nicaieri – iar acordarea la acest limbaj al viselor si sincronicitatilor si povestilor tine de acordarea la o anumita frecventa. ”Daca doresti sa descoperi secretele Universului, gandeste din perspectiva energiei, a frecventelor si a vibratiilor” spunea demult Tesla. Sincronicitatile, ca si visele, ne ajuta sa accesam o frecventa, o stare de inalta creativitate – sau ”stare de flow” cum i se mai spune.
Si am ajuns asadar la starea de flow. De curgere, care-va-sa-zica. De lasare in voie, ca si cum ai face surf. Imersie in realitatea sincronicitatilor si a viselor, un soi de complicitate si dialog activ – deoarece campul care sustine acest dialog este ca o fiinta vie. Cu cat oferi mai multa atentie in aceasta directie, cu atat mai mult vei experimenta acest fel de traire, de sens, de imprietenire cu Universul. Vei contribui in mod direct la re-incantarea lumii.
Asadar…Sincronicitati, Vise, Povesti si Re-incantarea lumii. Dincolo de explicatii, simte ce trezesc in tine aceste cuvinte.
Hai, lasa-te sa cre(e)zi…
www.drumulsprecentru.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu